SISSAnen in de prijzen op het Chess Festival

Er deden dit jaar weer vele SISSAnen mee aan het Chess Festival dat tussen 21 en 30 december gespeeld werd. En prijzen waren er zeker!

In de A groep deden drie SISSA 1 spelers mee: Lucas van Foreest, FM Nick Maatman en FM Ivo Maris. Ivo zal met zijn 3,5 punt niet helemaal tevreden zijn geweest. Succes was er wel voor Lucas en Nick. Lucas haalde met 5,5 punt en een tpr van 2458 een IM-norm. Hij heeft al genoeg normen, alleen zijn rating moet nog een klein beetje stijgen en dan heeft  SISSA in 2017 ongetwijfeld een nieuwe titelhouder op de lijst! Ook Nick behaalde met 5,5 punt  en een tpr van maar liefst 2497 een dikke IM-norm. Dit was zijn tweede norm. Opmerkelijk was  overigens ook de 1e ronde pot van Arjan Dijkstra, die alleen de eerste ronde speelde ivm organisatieverplichtingen. Arjan pakte met zijn 2129 gewoon een Indiaase IM met 2473! 

In de B-C groep deden  Benno de Jongh, Tjeerd Santema, Marcel Pouw, Writster Cleveringa en Johan Visser mee. Benno en Tjeerd vielen in de prijzen. Benno werd met 6 punten gedeeld 6e en Tjeerd behaalde met 5,5 punt de ratingprijs onder 1660. Marcel (4,5 pt), Writser (4,5 pt) en Johan (4 pt) moesten helaas wat rating inleveren.

In het kortere Compact toernooi dat op 26 december begon speelden ook aardig wat SISSAnen. In de A-groep speelde alleen SISSAan Ab Faber. Hij speelde niet alle ronden en behaalde 1 punt. Opmerkelijk was in deze groep wel de prestatie van oud-SISSAan Joris Leertouwer. Zijn rating is inmiddels enorm gestegen en al 2010 en hij haalde ook nog een tpr van 2108. Jammer dat hij verhuisd is!

In Compact B speelde Willem Sipkema net iets onder zijn rating met 3 punten. Ook Sjoerd Rookus, een nieuwe SISSAan, scoorde net iets onder zijn rating met 2,5 punt.

In Compact C deed Paul van Velthoven het super met 3,5 punt. Hij heeft nog geen Fide rating, maar als je naar de Mixed Tpr kijkt zou zijn eerste Fide rating maar zo 1800+ kunnen worden. In deze groep deed ook Anne van der Veen het erg goed. Hij haalde 2,5 punt en haalde met een 1613 rating een tpr van 1923!

image.pngIn Compact D was het een SISSA sisters feestje. Famke Ferwerda had niet het beste schaakjaar achter de rug. Hoe mooi was het dan om toch op de valreep in 2016 toch nog een dikke prijs te pakken? Ze haalde 4 punten, een tpr van 200 punten boven haar rating en prijs! Dionne Wigboldus haalde ook aardig veel punten en speelde qua rating quite. Ze kan vast nog veel meer. Maria Burgsma deed het volgens haar zelf niet super, ze gaf een paar keer  gewonnen stellingen weg. Maar als je rating nog niet zo hoog is hoef je gelukkig ook niet zo veel te winnen om toch nog dik in de plus te eindigen en dat deed ze. Met al die punten in de competitie gaat ze per 1 februari in elk geval enorm stijgen!