Tata Steel Chess in Groningen?!

Tata Steel Chess in Groningen?!

 

Ja, je leest het goed! Morgen is de schaaktop van de wereld te zien in Groningen. Onder andere wereldkampioen Magnus Carlsen en oud-wereldkampioen Viswanathan Anand. Veel bekende namen die meedoen aan deze Masters-groep hebben we ook gezien op het wereldkampioenschap in 2016, voor wie dit actief heeft gevolgd. In deze groep doet ook een Nederlander mee: Anish Giri. Hij staat nu gedeeld tweede, dus dit worden nog spannende partijen! Ook in de Tata Steel Challenger groep doen een paar bekenden mee: Jorden van Foreest & Lucas van Foreest. Die zijn daar even SISSA aan het vertegenwoordigen tussen een groep hele sterke schaakmeesters. En wat doen ze het goed! Jorden staat in middels op 50%, een nette achtste plek (met zeven andere personen heeft hij hetzelfde aantal punten gehaald) onder de grootmeester Krasenkow. Hij houdt erg goed stand tussen alle goede spelers. Vandaag lijkt hij helaas te verliezen van Krasenkow.

 

Lucas van Foreest is ook op weg naar een derde norm lijkt het. Op het moment staat hij vijfde, onder de bij SISSA bekende Bluebaum. Hij heeft al twee keer erg goed gewonnen van een grootmeester, een paar nette remises tegen hoge ratingen en nog maar twee keer verloren. Ook vandaag lijkt hij niet te verliezen.

 

Namens SISSA wensen wij de jongens erg veel succes verder het toernooi!

 

Nu we het toch over SISSA’anse jongens hebben: Ivo Maris en Nick Maatman hebben het bughousetoernooi gewonnen wat gehouden werd in het kader van Tata Steel Chess Groningen. Gefeliciteerd! Zij mogen twee mooie gesigneerde schaakborden ophalen. Erg gaaf, al zeg ik het zelf.

 

Het verdere programma van Tata Steel staat hieronder:

 

Aanvang Schaaktoernooi: 14u.
Aanvang Symposium Brein in Beweging: 15u.
                Meer informatie: https://nosbo.nl/images/documenten/volwassenen/2018/TSCT%202018%20Uitnodiging%20Symposium%20Groningen_24JAN.pdf

Aanvang Snelschaaktoernooi: 21u.
                Meer informatie:
Maarten Roorda organiseert in het kader van Tata Steel Chess Groningen ’s avonds een snelschaaktoernooi in Hooghoudt. Graag ziet hij jullie daar na de leuke middag.

 

Veel schaakplezier!

 

Liefs,
Bestuur