Over ons

SISSA (voluit Scaccare Inter Studioses Stimulat Amicitiam) is een actieve, beregezellige, maar ook competitieve schaakvereniging. Bij ons kan je in een gezellige, ontspannen sfeer 
een potje schaken en zelfs kennismaken met nationale topspelers.
We richten ons op studenten, maar zijn geen exclusieve studentenclub. Iedereen is welkom. 

Interne clubavond

In Proeflokaal Hooghoudt* wordt op maandagavond regelmatig een partijdemonstratie/training gegeven en wordt de interne competitie gespeeld om het clubkampioenschap (partijen tellen niet mee voor rating).
Onze competitieleider doet zijn best om iedereen elke maandagavond aan een geschikte tegenstander te helpen voor partijen van 90 min + 30 seconden per zet of van 60 minuten. Je zult hier schakers van verschillende niveaus tegenkomen, van beginner tot GM.
Anders dan bij andere clubs is het bij SISSA niet doodstil tijdens de partijen, maar wordt er gezellige muziek gedraaid en wordt er gezellig gekletst. 
Als een partij is afgelopen, wordt er vaak nog een potje snelschaak gespeeld of een kaartje gelegd. 

Één keer per maand, bij voorkeur de laatste maandag, is er een snelschaakavond met partijen van 5 min. p.p.p.p. 

*Proeflokaal Hooghoudt wordt door Sissanen ook nog wel eens 'Atlantis' of 'H'tje genoemd.

Externe wedstrijden

In het Denksportcentrum (DSC) worden onze externe thuiswedstrijden gespeeld (daar is het wel stil); zaterdagmiddag 13:00 uur de KNSB teams en vrijdagavond 20:00 de NOSBO teams. Uitwedstrijden worden bij de KNSB op zaterdag 13:00 uur gespeeld, bij de NOSBO kan dat elke doordeweekse avond zijn.

In 2014 maakte SISSA haar debuut in de meesterklasse, de hoogste schaakdivisie van Nederland. Dit is mede mogelijk gemaakt door Hotels.nl, onze sponsor sinds 2010. We zijn nu een van de grootste schaakverenigingen in het Noorden en we hebben zelfs een damesteam. Daarnaast worden er elk jaar weer viertallen gevormd voor de viertallencompetitie van de NOSBO. Voor ieder niveau is er dus wel een geschikt team.

Als je een keer wilt zien hoe het er bij ons aan toegaat, kom dan gerust eens langs op een maandagavond bij Café Hooghoudt Atlantis (Gedempte Zuiderdiep 61). 
Als je je voor acht uur aanmeldt op het forum of bij de competitieleider kun je een potje meespelen! 
Natuurlijk mag je ook altijd externe wedstrijden bezoeken, de data vind je in de agenda.