Over ons

SISSA (Scaccare Inter Studioses Stimulat Amicitiam) is een actieve, beregezellige, maar ook competitieve schaakvereniging. Bij ons kan je in een gezellige, ontspannen sfeer een potje schaken en zelfs kennismaken met nationale topspelers. We richten ons op studenten, maar zijn geen exclusieve studentenclub. Iedereen is welkom. 

Interne clubavond

In Proeflokaal Hooghoudt wordt op maandagavond de interne competitie gespeeld om het clubkampioenschap (partijen tellen niet mee voor rating).
Onze competitieleider doet zijn best om iedereen elke maandagavond aan een geschikte tegenstander te helpen voor partijen van 90 of van 60 minuten (+30 seconden per zet). Je zult hier schakers van verschillende niveaus tegenkomen, van beginner tot GM.
Anders dan bij andere clubs is het bij SISSA niet doodstil tijdens de partijen, maar wordt er gezellige muziek gedraaid en wordt er gezellig gekletst.
Als een partij is afgelopen, wordt er vaak nog een potje snelschaak gespeeld of een kaartje gelegd.

De laatste maandag van de maand, wordt er een andere competitievorm gespeeld, zoals blitz of rapid.

Externe wedstrijden

In het Denksportcentrum worden onze externe thuiswedstrijden gespeeld; zaterdagmiddag 13:00 uur de KNSB teams en vrijdagavond 20:00 de NOSBO teams. Uitwedstrijden worden bij de KNSB op zaterdag 13:00 uur gespeeld, bij de NOSBO kan dat elke doordeweekse avond zijn.

In 2014 maakte SISSA haar debuut in de meesterklasse, de hoogste schaakdivisie van Nederland. We zijn nu een van de grootste schaakverenigingen in het Noorden en we hebben zelfs een damesteam. Daarnaast worden er elk jaar weer teams gevormd voor de NOSBO competitie. Voor ieder niveau is er dus wel een geschikt team.

Bestuur


Niels Brand

Voorzitter


Freerk Reitsma

Penningmeester


Diederick Kaaij

Secretaris


Dylan Prentner

Interne Competitieleider


Aurore Gay

Algemeen Adjunct