NOSBO: Winschoten-SISSA 1

NOSBO 1

Verslag Winschoten – SISSA NOSBO 1

10 november 2023

Het is echt weer novemberweer als we de jassen uitdoen in de pizzeria. Wat onenigheid over het zittingsarrangement leidt tot een minidrama, leidt tot een major drama, leidt tot vertrek van een teamlid. Laatste pogingen van de teamleider en ondergetekende ten spijt kan er geen vervanging worden geregeld en zo vertrekken we met 7 man richting Winschoten.

We worden warm ontvangen. Letterlijk, de speelzaal kolkt. Het zal de spanning zijn. Aanschuiven, klok aan, eerste twee zetten, biertje open. Tijd voor de eerste ronde NOSBO!

Die is voor mij van korte duur, want op zet 9 maakt mijn tegenstander een fout en kan kiezen voor mat of een lange pot tegen een kwaliteit, twee pionnen en een stelling minder aankijken. Hij opteert voor het eerste en de gelijkmaker is na even een kwartier een feit. 1-1.

Jorn scoort het volgende punt. Het team en zijn tegenstander zag hem in de opening een stuk achterkomen, maar het bleek een gewiekste val die dwong tot een gewonnen eindspel. Na nog een stuk of 30 zetten schuiven werd de 1-2 bijgeschreven.

Koen maakte er 1-3 van met een stukoffer dat er al enig tijd in zat en op het juiste moment ingezet werd. Dit na een comfortabel potje waar de tegenstander de verkeerde stijl koos tegen Koens openingkeuze.

Mathijs speelt een cleane pot. Wint een centrum, buit dat uit en vernietigt structuur bij de gerokeerde koning. 3 zetten later staat er 1-4 op het scorebord.

Dan wordt het spannender. Wouter staat de hele pot ruim (volgens mij zelfs een stuk) voor op SISSAanse bekende David. Hij laat zich alleen truuken door een paard zetje, waarna hij zijn dme voor 2 stukken op moet geven. Maar dat zijn wel 2 paarden waarmee hij een waterdichte verdediging op kan zetten, aldus Wouter. Zijn tegenstander de kt er ook zo over en biedt in tijdnood remise aan dat Wouter dankbaar aanvaardt. 1,5 – 4,5. Overwinning is binnen.

Edims pot maakte 2,5-4,5. Jammer. Stond al een tijdje onder druk op het bord. Verder ook wat ziekjes. Rotavond. Heb je soms.

Kenneth clinchte wat ik lang een wat onoverzichtelijke partij vond in een overtuigend eindspel. Gaf nog een open lijn op maar wist in de analyse wel uit te leggen waarom dat kon. Niks aan te merken op het vijfenhalfde punt dus.

De koelkast was inmiddels leeg dus het was tijd om terug naar Groningen te gaan. Htje was leuk, er was bier, we waren blij. Fijn avondje.


Posted

in

by

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *